Symposium Vroom en Vrolijk
Joden, christenen en moslims en seksuele diversiteit
donderdag 15 oktober 2015 in de Lebuinus.

Wat als je binnen het jodendom, christendom en de islam lesbienne, homo, biseksueel of transgender bent (LHBT)? Waar loop je dan tegen aan? Ben je in staat je geloof te behouden? En wat vraagt dit van een geloofsgemeenschap?
Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de ‘Vroom en Vrolijk’-avond in de Grote- of Lebuinuskerk. Dit voor iedereen toegankelijke symposium op donderdag 15 oktober is een initiatief van Geloofsgemeenschap Het Penninckshuis, de Protestantse Gemeente Deventer en het COC Deventer.

Na een vrolijk broodbuffet en de officiële opening door oud- Tweede Kamerlid en voormalig vice voorzitter van het CDA, Mirjam Sterk, kan iedereen meedoen aan twee workshops.

De avond eindigt met een panelgesprek.met medewerking van onder anderen: Bert Oude Engberink, voorzitter van de liberaal joodse gemeente Twente, Wielie Elhorst, voorzitter Europees Forum Christelijke LHBT-groepen en predikant, Dino Suhonic van de Stichting MarufMuslim, Heleen Worm van het COC, Arnold Filius van ContrariO, Marc Brinkhuis van de R.K Lebuinusparochie, Sigrid Coenradie , Saar Hoogendijk en Ingrid de Zwart, predikanten van resp. Geloofsgemeenschap Het Penninckshuis en de Protestantse gemeente Deventer.

Het programma met broodbuffet duurt van 18.00 tot 22.00 uur en zonder buffet van 19.15 tot 22.00 uur.

U kunt het complete programma hier downloaden.

Aanmelden:
tot 12 oktober via kerk.bureau@pkn-deventer.nl. Broodbuffet 10,00 euro te betalen bij binnenkomst.