Songs uit de crypte

Vijf singer-songwriters gaan een nacht doorbrengen in de crypte van de Lebuinuskerk. In stilte werken zij tot zonsopgang aan nieuwe muziek.

De nummers die in deze bijzondere setting ontstaan worden op 4 augustus om 19.30 uitgevoerd voor publiek. Dit speciale concert is een samenwerking tussen VONDST en het Deventer Songwriters Gilde.
In de nachtwake zoeken de songwriters naar de betekenis van stilte en afzondering.

Wat doet een nachtlange stilte met je? Lise Low, Lisa Marijn (LUNE), Bob Guldemond, Evelien Schotpoort en Maarten van Veen (De Reisgenoot) wagen zich aan deze ervaring.
Van zondag 31 juli 0:00 tot zonsopgang trekken zij zich terug in de crypte van de Lebuinuskerk. Gedurende die nacht schrijven zij nieuwe muziek. Deze songs laten ze tijdens een gratis concert op 4 augustus horen. Het concert vindt ook plaats in de crypte van de Lebuinuskerk, om 19:30. De vrije gift na afloop is bestemd voor de singersongwriters.

Het concert is een samenwerking tussen het Deventer Songwritersgilde en de pioniersplek VONDST, een nieuw initiatief van de Lebuinuskerk.
VONDST bestaat uit een groep van dertigers die relevante en actuele inzichten zoeken in het oude geloof van de kerk.

Op experimentele manieren wil VONDST ontdekken wat dat oude geloof in het concrete, dagelijkse leven kan betekenen. Niet voor gelovige of ongelovige zeker-weters, maar voor de twijfelaars, niet-weters en zoekers naar bezieling, wijsheid en gemeenschapszin.

Het Deventer Songwriters Gilde is een initiatief dat meer podium wil geven aan de singer-songwriters
uit Deventer en omstreken. Zowel beginnende als gevorderde singer-songwriters krijgen de kans om meer op te treden en gebruik te maken van elkaars publiek en netwerk.

Zie ook www.dereisgenoot.nl