Manifestatie Boek der Boeken 3 augustus

A.s. zondag 3 augustus zijn er ook veel activiteiten in de Lebuinus op de zondag van de Boekenmarkt. Startend met een viering met o.a. schrijver Karel Eykman.
Het bijgewerkte uitgebreide programma:
Kinderboekenschrijver en dichter Karel Eykman is een van de voorgangers in de oecumenische viering op Boekenzondag. Hij werd bekend door de Woord voor Woord kinderbijbel en door zijn teksten voor t.v.- programma’s als Sesamstraat en Het Klokhuis. Hij won al eens een Zilveren en Gouden Griffel. In de viering laat hij een aantal gedichten horen uit zijn bundel ‘Een knipoog van u zou al helpen’ die hij maakte bij de Psalmen. Daarbij laat hij zijn hoorders door de ogen van een kind naar de psalmtekst luisteren, of vanuit zijn eigen volwassen perspectief als grootvader.

Om 12.00 u starten de andere activiteiten in het kader van de Manifestatie Boek der Boeken:

12.00 -17.15
Verkoop en taxatie bijzondere en/of oude bijbels en andere boeken, creatieve kinderhoek met kunstenaars, bijbelse hapjes en drankjes, enz.
12.00-13.00
In de kerkenraadskamer :
Workshop ‘Maak je eigen Bijbel in gewone taal, o.l.v Bijbelvertaler dr. Matthijs de Jong.
In de kerk: Muziek van barokensemble Scordatura
Barokensemble Scordatura speelt sinds enige tijd jaarlijks een boekenmarktkoffieconcert in de Deventer Bergkerk, maar dit jaar in de Deventer Lebuinuskerk. Het programma is afgestemd op de orgelmuziek die Frantisek Vanicek tussen 13 en 17 uur op het grote orgel speelt. Scordaturaspeelt barokke kamermuziek tussen 12 en 13 uur en tussen 15.30 en 17 uur: muziek voor viool en klavecimbel/kistorgel van Bach, Corelli en Handel, muziek van Bach voor soloviool en soloaltviool, en orgelintermezzi van vd Kerckhoven, Bach en Muffat. Alles passend bij de boekenmarkt omlijst met aankondigingen in dichtvorm en gedichten die geinspireerd zijn op de muziek.
Barokensemble Scordatura www.scordatura.nl bestaat uit de dichter Julius Dreyfsandt zu Schlamm (Sint-Oedenrode), Axel Wenstedt (Gemonde) klavecimbel en orgel , en Lieke Daniels (Sint-Michielsgestel) viool/altviool (gastspeler).
13.00-13.30
Orgelconcert Frantisek Vanisek
13.30-14.30
Grote Deventer Bijbelquiz. Doe mee en beproef uw kennis!
15.30-16.30
In de kerkenraadskamer:
In de kerk:
Muziek van ensemble Scordatura
17.00-17.15
Laatste rondje bijbelse hapjes en drankjes