Protestante Gemeente Deventer

Bezield en bewogen

De Protestantse Gemeente te Deventer is een voortzetting van de Hervormde gemeente, de Gereformeerde kerk en  de Evangelisch-Lutherse kerk in Deventer.
Op 16 september 2012 gingen de wijkgemeentes uit drie gebouwen samen verder in de Grote of Lebuinuskerk in het hart van de stad Deventer (de Grote of Lebuinuskerk, Het Open Hof aan de Karel de Grotelaan en de Van Vlotenhof aan de Van Vlotenlaan)

Kijk en lees hier wie we zijn!

De PGD maakt deel uit van de PKN: Protestantse Kerk in Nederland.
De gemeente is volop in beweging, gericht op ontwikkeling binnen de kerkelijke gemeente (o.a. drie-generatie kerk, inhoud pastoraat) maar ook op de plaats van de kerk in de stad en de ontwikkeling van nieuwe vormen van diaconaat in Deventer (samen met anderen in de vorm van het Meester Geertshuis). De gemeente wil in de 21-ste eeuw God dienen in Deventer en daarbij gebruik maken van de beproefde oudtijdse traditie en van eigentijdse vormen en mogelijkheden.