Dit jaar start een nieuwe serie zaterdagmiddagconcerten volgens een nieuw concept. Voorheen in de Bergkerk in Deventer, vanaf nu wisselend in de Bergkerk, de Lebuinuskerk en de Synagoge.

Op 10 januari is er een bijzondere aftrap. Een nieuwjaarswandelconcert, in drie kerken, met vijftig musici, dansers en onze stadsdichter. Start om half 2 ’s middags in de Bergkerk, daarna in de Broederenkerk en eindigend met concert, bubbels en oliebol in de Lebuinus.

Programma:

13.30 uur Bergkerk

Het Deventer Kamerorkest onder leiding van Ilia Belianko. Het orkest speelt delen uit de Suite for Strings van John Rutter en Libertango van Astor Piazzola. Bij de tango treedt het professionele danspaar Liesbeth en Rob van tangoschool Abrazo op.

14.30 uur Broederenkerk

Organist Ton Zwartkruis met dwarsfluitiste Anke de Bruin spelen enkele delen uit de Messe pour les Couvents van François Couperin en de sonate voor Flauto traverso en Orgel in g-moll van Joh. Seb. Bach.

15.30 uur Lebuïnuskerk

Het Deventer Vocaal Ensemble (DVE) o.l.v. Klaas Stok. Het DVE voert van Maurice Duruflé het Sanctus, Ubi Caritas en Tu es Petrus uit. Tevens laten het ensemble van Charles Villiers Standford het Magnificat en Nunc Dimittis in C horen.

affiche