Op 14 december konden we in de dienst kennis maken met twee stagiaires die de komende tijd bij ons in de kerk werkzaam zijn.
Hieronder stellen ze zich zelf nogmaals voor.

Guus

Guus Luchtenberg

Mijn naam is Guus Luchtenberg, ik ben geboren in Enschede en ben 55 jaar. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen en twee honden. In het dagelijkse leven ben ik ambulanceverpleegkundige en ik verricht dit werk sinds 1987 bij de Ambulance Oost mobiele zorgverleners (locatie Enschede).
Op latere leeftijd ben ik theologie gaan studeren en ik heb in 2008 belijdenis gedaan in de PKN gemeente Vredeskerk te Enschede. Momenteel ben ik eerstejaars student van de masteropleiding Gemeente predikant aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam. In het kader hiervan ga ik stage lopen in uw gemeente bij predikante I. de Zwart. Ik heb al een keer uw kerk mogen bezichtigen en in oktober heb ik een kerkdienst bijgewoond. Ik ben onder de indruk van de sfeer in uw kerk en van alle activiteiten in uw gemeente. Het is de bedoeling dat ik, in de kerkdienst op 14 december, mij nader aan u voor zal stellen.
Ik hoop veel te kunnen leren en ik dank u zeer voor de mogelijkheid om in uw gemeente te mogen leren en werken.

henry

Henry Smit

De komende periode kom ik graag bij de Protestantse Gemeente Deventer stage lopen, begeleid door Saar Hoogendijk. Graag stel ik mezelf aan u voor.
Mijn naam is Henry Smit (50). Ik studeer theologie aan de Hogeschool Windesheim (richting Godsdienst en pastoraal werk) in Zwolle. Ik woon in Colmschate, ben getrouwd met Rosemarie en heb drie prachtige zoons (13, 15 en 18 jaar). Naast gezin, werk (communicatie- en management-trainer) en studie hou ik ook erg van sport.
Mijn passie in het leven is om God te aanbidden, mij krachtig in te zetten in gezin en samenleving, daarbij een inspiratiebron te zijn voor anderen en ‘in karakter steeds meer op Jezus te gaan lijken’.
Ik wil verder groeien in hoe ik wegwijzer en gids kan zijn voor mensen met levensvragen. In mijn stage-periodes hoop ik ervaring op te doen in organisatie en vormgeving van vieringen, educatieve ontmoetingen en pastorale gesprekken. Wat ik kom brengen? Enthousiasme, inzet en – waar mogelijk – een beetje hoop.
In Deventer ondervinden we aan den lijve hoe kerken de centrale plaats verliezen. De gevestigde religieuze patronen, verbanden en structuren staan onder druk. Maar we hebben er niet minder levensvragen om. Hoe geef jij uiting aan je geloof en hoe kun je jouw eigen spiritualiteit op peil houden? De vraag naar zingeving blijft aanwezig. In mijn eigen zoektocht ben ik uitgekomen bij de PKN kerk. In 2009 heb ik belijdenis gedaan en ben ik, samen met mijn 3 zoons, gedoopt. De ‘oer-oude’ woorden hebben voor mij sindsdien alleen maar méér inhoud gekregen en geven zin aan mijn leven. Ik kijk ernaar uit om een tijdje met jullie op te trekken.

CategoryNieuws