Van 28 april tot en met 10 mei willen we in de Lebuinuskerk een expositie houden van foto’s en geschreven of gesproken herinneringen aan de 2de Wereldoorlog; en met name welke rol de Grote- of Lebuinuskerk en haar directe omgeving daarbij heeft gespeeld.

Heeft u foto’s, (dag)boekfragmenten en ander materiaal uit die tijd, dan zouden we het fijn vinden als u uw bijdrage ter beschikking wilt stellen voor genoemde periode. Uw geschreven herinneringen liefst niet groter dan één A4tje! Aanmeldingen van materiaal graag naar het kerkelijk bureau. Tel. 0570 645962 of kerk.bureau@pkn-deventer.nl.

Taakgroep Kerk in de stad, Coventrygroep voor vrede en verzoening, Herman Koldewijn, Marco Heemskerk, Ingrid de Zwart.

Hieronder ziet u een afbeelding van hoe de kerk en de omgeving er uit zag in 1938. (Deze afbeelding wordt naast andere historische foto’s als placemat gebruikt bij café Floors aan de Brink.)

FullSizeRender

CategoryNieuws