Schermafbeelding 2015-07-18 om 22.57.10 Manifestatie Boek der Boeken tijdens Deventer Boekenmarkt

Op zondag 2 augustus 2015 vindt in de boeken- en hanzestad Deventer de 27e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. De Protestantse Kerk Deventer en het Nederlands Bijbelgenootschap komen dit jaar met de manifestatie Boek der Boeken in de Grote- of Lebuinuskerk. Tijdens de grootste boekenmarkt van Europa staat in deze kerk de Bijbel op verschillende manieren centraal.

Theatergroep Aluin met 10 Bijbelse klassiekers
De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 personen. Boek der Boeken start met een oecumenische viering om 10.00 uur in de Grote- of Lebuinuskerk.
De bekende theatergroep Aluin zal op een eigentijdse manier tien klassiekers uit de Bijbel uitbeelden. Hartstochtelijk en speels, met verwondering en nieuwsgierigheid, en vooral vol van het besef dat de Bijbel een boek is waar je wat van moet weten, loodst Aluin jong en oud door de Bijbel.

Voor iedereen
Na de dienst zullen er diverse activiteiten in de kerk plaatsvinden. Dominee Ingrid de Zwart laat de bezoeker op verschillende tijden Bijbelse taferelen en bijzondere plekken in de kerk ontdekken. In de kerk zijn boeken te koop, waaronder oude bijbels en de laatste vertaling in het Nederlands, de Bijbel in Gewone Taal. Voor de kinderen is er een creatieve kinderhoek. Corja Menken-Bekius is er met de expositie ‘Het licht speelt’.
Voor veel bezoekers is de kerk een jaarlijks terugkerende plek om bij te komen, waarbij je een hapje of drankje nuttigt. Traditiegetrouw wordt er ’s middags een bijbelquiz gehouden. Kirstin Gramlich zal het Holtgräve-orgel bespelen.

10.00: Oecumenische viering.
‘Ken je klassiekers’ met Theatergroep Aluin.
Aluin brengt tijdens de viering spannende Bijbelverhalen tot leven, kort liturgisch ingeleid door ds. Ingrid de Zwart, pastor Marc Brinkhuis e.a.
Organist: Kirstin Gramlich op het Holtgräve-orgel.

11.15: Koffie voor kerkgangers

12.00 – 17.15: Verkoop van oude bijbels tot en met de Bijbel in Gewone Taal en andere boeken, creatieve kinderhoek, expositie ‘Het licht speelt’ van Corja Menken-Bekius. De kerkfoyer is vanaf 12 uur geopend.
Beklim de toren.

12.30 – 13.00: Rondleiding met de dominee. Ontdek Bijbelse taferelen en bijzondere plekken in de kerk met dominee Ingrid de Zwart.

13.30 – 14.30: Grote Deventer Bijbelquiz. Doe mee en beproef uw Bijbelkennis!

15.00 – 16.00: Orgelconcert : Kirstin Gramlich.

16.00 – 16.30: Rondleiding met de dominee. Ontdek Bijbelse taferelen en bijzondere plekken in de kerk.

16.30 – 17.15: Laatste hapje en drankje

Kijk voor meer informatie op: www.pkn-deventer.nl en www.bijbelgenootschap.nl