Leeskringen

Leeskring ‘Wortelen in vaste grond’
In de consistorie van de Lebuinuskerk (ingang Kleine Poot 7). Aanmelden bij ds. Saar Hoogendijk.

Leeskring over De Goddelijke Komedie van Dante
Dante (Durante) di Alighiero degli Alighieri (Florence, 1265 – Ravenna, 1321) was een Italiaanse dichter, schrijver en zelfs heel even politicus. Zijn voornaamste werk is La divina commedia (De goddelijke komedie). Het is een gedicht in drie delen over een reis door het hiernamaals, van de Hel (Inferno), over de Louteringsberg (Purgatorio) naar het Paradijs (Paradiso) en wordt beschouwd als een hoogtepunt van de wereldliteratuur. Wie het leest raakt geboeid door het geloof dat er uit spreekt, de liefde voor zijn geliefde Beatrice, de humor, en het filosofisch en theologisch gedachtegoed waarmee Dante zich verhoudt. We gebruiken in de vijf bijeenkomsten een vertaling van Rob Brouwer: Dante’s Goddelijke Komedie uitgelezen. Het boek, dat een samenvatting biedt van Dante’s werk, vertelt het verhaal, ondersteund door de hoogtepunten in versvorm. Naast samen lezen en bespreken zullen we tijdens de avonden ook luisteren naar muziek en kijken naar afbeeldingen uit de schilderkunst uit Dante’s tijd.
Ieder wordt verzocht het boek van Brouwer zelf aan te schaffen (Primavera Pers 3 22,50).

Op maandagavond 11 januari, 25 januari, 15 februari,
29 februari en 7 maart van 20.00-22.00 uur.
Lebuinuskerk ingang Kleine Poot 7.
Aanmelden bij ds. Ingrid de Zwart.