Kerkcafé 28 december 16.30 uur met Corja Bekius
Te gast in het Kerkcafe is Corja Bekius. Meer dan twintig gemeenteleden genoten 24 november al van haar lezing. Die ze hield over over Ruth en ‘vreemdelingen in de Bijbel’. Corja is oud-docent van de Protestantse Theologische Universiteit. Ze was lang in het pastorale veld werkzaam en gaat nog geregeld voor als (emeritus) predikant. Rond haar zestigste begon zij met schilderen. Ze volgde lessen bij Erica Nussbaum (Werkschuit, Zeist) en Rolina van Vliet (Collage, Hoevelaken) en ontwikkelde gaandeweg een eigen stijl, gekenmerkt door stevig kleurgebruik en krachtige vormen. In haar werk is zij op zoek naar een creatieve omgang met levensverhalen en geloofsverhalen. Welke beelden en kleuren ‘tekenen’ iemands leven? Waar zit spanning, waar verdriet en pijn? Waar komt in dit verhaal het licht vandaan? In het schilderen van Bijbelverhalen zoekt zij met verf en kwast (paletmes) naar een spirituele expressie van wat zij daar leest, hoort en ziet. Ruth, een verhaal van hoop is in eerste instantie voor de zomertentoonstelling van de Oude Kerk van Soest geschilderd. Inmiddels is de serie op reis langs verschillende plaatsen en kerken in Nederland. Het interview start om 16.30 uur, terwijl de discussie eindigt om 17.30 uur. U bent echter vanaf 16.00 uur van harte welkom in de Magistraatskapel van de Lebuinuskerk om anderen te ontmoeten, waarbij koffie en thee aanwezig zijn.