Ons kerkblad Wervel* komt elke maand uit. Rond de zomervakantie en rond de kerst zijn er dubbelnummers voor jul/aug en dec/jan.

Hieronder vindt u de laatst verschenen nummers.

Wervel juni 2017

Wervel mei 2017

Klik voor een grote afbeelding om door het blad te bladeren op ‘open publication‘.

Het laatste nummer kunt u downloaden door op de volgende link te klikken:
wervel juni
wervel mei

Kopij voor de Wervel kunt u sturen naar kerkblad@pkn-deventer.nl

Sluitingsdatum kopij: zie colofon van het laatst verschenen nummer.

Een abonnement aanvragen kan via kerk.bureau@pkn-deventer.nl
Wilt u een melding per mail van nieuwe nummers? Meldt u dan aan door u hiernaast in te schrijven.

Wilt u oude nummers lezen? Kijk dan op deze pagina voor een overzicht van alle nummers.

* De naam Wervel is in eerste instantie gekozen vanwege de relatie met ons logo. Maar ook letterlijk als fysieke wervel uit de ruggengraat, het kerkblad als basis voor communicatie met de Gemeente, en voor ‘Wervelend’: enthousiast bewegend.

Toen in 2003 de lutherse, gereformeerde en hervormde kerken van Deventer een federatie werden, werd de driewervel – op voorstel van gemeentelid Folkert van Wijk en door hem gestileerd – gekozen tot het logo van de te vormen Protestantse Gemeente te Deventer. De driewervel stamt uit de Keltische cultuur. De oude Kelten hadden in hun kunst al een voorliefde voor symbolische wervelingen, kronkelende spiralen, die iets uitdrukken van een eeuwig doorgaande levensbeweging, een zoeken ook naar harmonie in het chaotisch bestaan. Toen de Kelten overgingen naar het christendom werden de wervelingen de verbeelding van het eeuwig verlangen naar ontraadseling en ontknoping van de geloofsgeheimen. Ergens in deze verwarrende wereld moest God toch te vinden zijn.
De driewervel speelde op het fusiefeest op 16 september 2007 een belangrijke rol.