Eind deze maand gaat de Lebuinuskerk twee nachten open. 21 en 28 april kunnen Deventenaren een nacht in de kerk doorbrengen, om rust te vinden of de stilte te ervaren. Dit gebeurt in het kader van de Maand van de Filosofie, die dit jaar draait om ‘rust’.

Vorig jaar brachten vijf singer-songwriters een nacht door in de Lebuinuskerk, op uitnodiging van Vondst (een experimenteel initiatief van de kerk). In samenwerking met de Deventer Maand van de Filosofie stelt Vondst opnieuw de deuren open, in twee nachten van vrijdag op zaterdag. Beide nachten is er ruimte voor 14 personen. Van middernacht tot zonsopgang kunnen zij de nacht in de kerk doorbrengen.

Individuele momenten worden afgewisseld met twee gezamenlijke uitwisselingen. Voor wie wil, zijn er ook vragen en teksten om te overwegen. De nacht wordt afgesloten met een stevig ontbijt en een bezoek aan de toren. Om de kosten van het ontbijt te dekken is er een entreeprijs van 5 euro.
Meer informatie en aanmelden via filosoferenindeventer.nl.
Aanvang: vrijdag 21 en 28 april 23:30, ingang aan de Kleine Poot 7.

CategoryVondst