De Lebuinuskerk is het decor voor allerlei kleurrijke evenementen: Sinterklaasontvangst, steltenfestival, lintjesregen, nieuwjaarreceptie etc. etc. ,
Als u interesse heeft om ook iets te organiseren kijk dan op de website www.lebuinus.nu

Kijk op de pagina Actueel of in de Agenda voor aankondigingen van activiteiten.

Lezingen
Vaak vinden er lezingen plaats in de kerk. O.a. georganiseerd door de Vrienden van de Lebuinus, het kerkcafé en de taakgroep Kerk in de Stad

Exposities
De kerk is regelmatig het decor van verschillende exposities. In de agenda vindt u wat er op dat moment te zien is.
Iedere twee jaar kunt u de Biennale Moving Imagesbezoeken. In 2007, 2009 en in 2011 waren diverse installaties te bewonderen van internationaal georiënteerde kunstenaars.

Beurzen
Verzamelaarsbeurzen, boekenmarkt, antiekbeurs, brocante enz.

Concerten
De Lebuinuskerk leent zich voor allerlei concerten. Zo werd de opera Curlew River in de kerk werd opgevoerd. Verder organiseerde het Burgerweeshuis in 2007 in de Lebuinuskerk o.a. het legendarische concert van Solomon Burk. In 2011 trad David Eugene Edwards op. Ook De Dijk trad regelmatig op in de kerk. Daarnaast vinden er regelmatig uitvoeringen plaats van werken als de Mattheus Passion e.v.a.

Regelmatig zijn er natuurlijk orgelconcerten. Over het algemeen geldt dat de orgelconcerten beginnen om 20.00 uur. De deuren gaan om 19.15 open. Kaartverkoop aan de zaal. . Bij de toegangsprijs is een kop koffie of thee voor aanvang inbegrepen. Informatie over de data en prijzen vindt u in de agenda en op de website www.lebuinusconcerten.nl.

Kerstmarkt
In december is er tegelijk met het Dickensfestival in Deventer een grote Kerstmarkt in onze kerk. Inmiddels is dit een van de bekendste en best bezochte kerstmarkten van Nederland.

Voor deelname aan de markt kunt u contact opnemen via www.deventerkerstmarkt.nl/ .
De netto opbrengsten van de markt komen ten goede aan speciale projecten binnen de kerk.