10:00 — 11:00

Deventer, 7411KV Netherlands
  • Dit event is voorbij.

Voorganger: ds. Jelle van Nijen
Zondag Jubilate=Juicht. Uit intochtspsalm 66.  Kleur: wit. Evangelielezing uit Johannes 17, tekst Lied 517 Liedboek. Collectes: Cedepca en missionair werk en kerkgroei.

De paasjubel klinkt nog steeds door in de kerk. Dat kleurt de dienst. Tegelijk besteden we zoals vaker dit jaar aandacht aan 500 jaar reformatie. In die Reformatie waren het niet alleen mannen die het voortouw namen bij het vertalen van de Bijbel in de volkstaal en het schrijven van liederen; er waren ook heel wat vrouwen actief. De Reformatie is ook wat dat betreft een emancipatiebeweging. Jelle van Nijen, onze gastvoorganger van vandaag en tevens medegemeentelid zet naast een gedeelte uit Johannes 17 de eerste lieddichteres uit de Reformatie in de schijnwerpers. Haar naam is Elisabeth Kreuziger en lied 517 in ons liedboek schreef zij in 1524 ! ‘Christus uit God geboren’. Ook de meeste andere liederen in deze dienst zijn gemaakt door vrouwen.

Na de dienst is er gelegenheid tot ontmoeting in de kooromgang. Er is koffie, thee en limonade.

Datum:
Tijd: