juli

Deventer, 7411KV Netherlands
  • Dit event is voorbij.

Voorganger: ds. Jelle van Nijen

Ezechiël 34; Lucas 15: 1-9.

Collectes: 1e collecte: Diaconie en 2e collecte: jeugdwerk JOP.

De gemeente komt samen tot de lezing van de Heilige Schrift en de prediking van het Evangelie. Zo staat het in onze kerkorde. Maar waarom zou je dat doen? Zoeken wat verloren is, daar komt het op aan, lezen we in Ezechiël 34 en Lucas 15. Psalm 119 sluit ermee af: ‘Ik was een schaap en had de weg verloren’ (vs. 66). We zingen vandaag liederen die allemaal gaan over dit woord, ‘dat God van oudsher sprak’ en dat onderdak bij ons zoekt (LB 326). ‘Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen’(LB 314).

Tegelijk met de dienst in de Lebuinuskerk wordt in de Elisabethkapel (gebouw 18) op Brinkgreven de intrede van ds. Lydi de Bruin gevierd. Zij zal vanuit verbondenheid met onze gemeente regelmatig voorgaan op Brinkgreven. Vandaag is ds. Saar Hoogendijk daarbij; ds. Jelle van Nijen is bereid gevonden de dienst in de Lebuinuskerk over te nemen.

Na de dienst is er gelegenheid tot ontmoeting in de kooromgang. Er is koffie, thee en limonade.

Datum:
Tijd: