Sterfdag van Elvis wordt herdacht in kerk Deventer

Op dinsdag 16 augustus a.s. is het 39 jaar geleden dat Elvis Presley overleed.
Dat zal in de Grote of Lebuinuskerk in Deventer herdacht worden met een Elvis Memorial, o.l.v. dominee Fred Omvlee, geestelijk verzorger bij de Koninklijke Marine. Hij is al sinds zijn jeugd Elvis’ fan en begon in 2002 met kerkdiensten waarin het leven van Elvis en zijn gospels centraal staan. ‘Ik word nog steeds geraakt door de energie van Elvis en ontroerd door de manier waarop hij gospels zingt’, zegt Fred Omvlee. ‘Zijn leven is niet ideaal geweest, met een armoedig begin, en de onzekerheden waar Elvis mee kampte. Hij raakte verslaafd aan medicijnen, was depressief en zijn vrouw Priscilla scheidde van hem. Maar hij was ook een gelovig mens, die graag gul deelde van zijn rijkdom en gospels zong om tot rust te komen. Zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand, is mijn credo’, zegt Omvlee.

In de Elvis Memorial zal op uitnodiging van cie. Kerk in de stad dominee Fred Omvlee het levensverhaal van Elvis vertellen, omlijst met de mooiste nummers en gospels van Elvis. Er is ook de gelegenheid om een kaarsje aan te steken. ‘Dat mag je aansteken voor Elvis, voor iemand die het nodig heeft, of voor jezelf’, zegt Omvlee.
Helemaal bijzonder is dat stadsbeiaardier Jan Willem Achterkamp Elvissongs op het carillon zal spelen tussen 19.30 en 19.55.

Aanvang Memorial is 20.00 uur, toegang is gratis, met een inzameling voor het Deventer inloophuis, het Mr. Geertshuis.
Zie ook  www.elviskapel.nl

Dominee Fred Omvlee, geestelijk verzorger Koninklijke Marine. (fFoto Eljee Bergwerf.)

Dominee Fred Omvlee, geestelijk verzorger Koninklijke Marine. (Foto Eljee Bergwerf.)