De zaterdag voor alle zielen

Gedenk een overleden geliefde

op zaterdag 29 oktober 11.00 uur – 17.00 uur
in de Grote of Lebuinuskerk

Of het nu kort geleden of jaren terug is, velen onthouden de sterfdag van hun geliefden.

Mensen met een religieuze binding hebben daarvoor gezamenlijke rituelen op Allerzielen (R.K) of de laatste zondag voor advent (Prot.).
Maar ook voor wie niet bij een kerk is aangesloten of een andere vorm zoekt is het fijn om in deze tijd van het jaar stil te staan bij degenen die hij of zij missen. Waar kan dat beter dan in de Lebuinuskerk in het hart van de stad?

De kerk staat op zaterdag 29 oktober van 11.00 tot 17.00 open voor iedereen die iemand wil gedenken.
Er is gelegenheid om in de grote ruimte een kaarsje aan te steken, te zitten, wat te lezen aan de boekentafel of iets in een gedenkboek te schrijven. Er zijn verschillende hoeken waar dat kan. Loop gerust rond en zoek uw eigen plekje! Voel u welkom!

Zin in een gesprek of een luisterend oor? Dat kan ook. Er lopen gastvrouwen en gastheren in de kerk rond.
In de Magistraatskapel in de kerk is een aparte gedenkplek voor de vluchtelingen die omgekomen zijn op hun weg naar Europa en voor de mensen die het leven lieten in het oorlogsgeweld van het Midden-Oosten.