slide=nekkentrekkers

3D Moving Images Festival 4 t/m 24 september

Kunst die aanzet tot bezinning in Lebuinuskerk

Van 4 t/m 24 september 2017 vindt het zogenaamde 3D Moving Images Festival plaats in Deventer. De Grote of Lebuinuskerk, Grote kerkhof 42, is dan het decor van de internationale tentoonstelling van 3D mediakunstenaars en filmmakers. Het verbindend thema is: ‘Space’.

Wie naar de tentoonstelling gaat, treft 3D werken aan van kunstenaars uit binnen- en buitenland, onder wie Arent Weevers, Elke Reinhuber en Ina Conradi Chavez. Weevers, een van de drijvende krachten achter het festival en als predikant verbonden aan de Protestante Gemeente Deventer, zegt hierover: “3D en virtual reality doen iets met je waarneming en beleving. Je bent echt even weg. En dat is wat kunst moet doen. Het kan je aanzetten tot nieuwe ervaringen waarover je je kunt bezinnen.” Een preview van de werken is te vinden op www.moving-images.eu

De expositie is van maandag tot en met zondag tussen 11.00 – 17.00 uur en zondagen van 12.00 – 16.00 uur.

Meer informatie: www.moving-images.eu en www.facebook.com/BiennaleMovingImages

Vesper met Spinvis

Op zondag 18 juni is er om 16.30 uur een bijzondere vesper in de Lebuinuskerk, in de serie kunstvespers rond het thema ‘Hier sta ik’. Een vesper is een eenvoudige, meditatieve middagdienst met veel muziek.
In de kunstvespers wordt de dialoog gezocht tussen kunst en religie.

In deze vesper doet popmuzikant/liedjeszanger Spinvis mee, naast ds. Saar Hoogendijk.
Spinvis staat voor reizen, door de tijd, door het wonder – en wat is de bestemming?
Het klinkt naast de vraag in de bijbel: mens, waar ben je? We horen (en zingen!) een psalm.
Spinvis brengt ook mee organist Lucas Ordelman, celliste/zangeres Saartje van Camp en danseres Karin Lambrechtse.
De kerk is open om 16 uur. Iedereen is welkom. Een vrije gift maakt dit alles mogelijk.

Zondag 18 juni 2017
Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 42
Protestantse Gemeente Deventer

Er valt weer veel te zien en te horen in de Lebuinus.

In het kader van Reformatie 500, maar ook daarbuiten.

A.s. zondagmiddag bent u welkom bij de vrienden van de Lebuinus met een presentatie van het Lichtplan voor de kerk. Het kerkcafe op 28 mei gaat over ‘mevrouw Luther’. U kunt kijken naar bijzondere exposities: van Arent Weevers, van Rosemarijn Mulder en van Jeroen Diepenmaat (tijdens de Kerkennacht). U kunt genieten van concerten, o.a. Van Kirstin Gramlich met danser Makiko, en een bijzondere vesper met Spinvis op 18 juni. En een optreden van een Oegandees kinderkoor op 11 juni. Naast de vieringen die altijd de moeite waard zijn. Kortom: genoeg om de zondagsbrief en de Wervel in de gaten te houden.

Eind deze maand gaat de Lebuinuskerk twee nachten open. 21 en 28 april kunnen Deventenaren een nacht in de kerk doorbrengen, om rust te vinden of de stilte te ervaren. Dit gebeurt in het kader van de Maand van de Filosofie, die dit jaar draait om ‘rust’.

Vorig jaar brachten vijf singer-songwriters een nacht door in de Lebuinuskerk, op uitnodiging van Vondst (een experimenteel initiatief van de kerk). In samenwerking met de Deventer Maand van de Filosofie stelt Vondst opnieuw de deuren open, in twee nachten van vrijdag op zaterdag. Beide nachten is er ruimte voor 14 personen. Van middernacht tot zonsopgang kunnen zij de nacht in de kerk doorbrengen.

Individuele momenten worden afgewisseld met twee gezamenlijke uitwisselingen. Voor wie wil, zijn er ook vragen en teksten om te overwegen. De nacht wordt afgesloten met een stevig ontbijt en een bezoek aan de toren. Om de kosten van het ontbijt te dekken is er een entreeprijs van 5 euro.
Meer informatie en aanmelden via filosoferenindeventer.nl.
Aanvang: vrijdag 21 en 28 april 23:30, ingang aan de Kleine Poot 7.