slide=nekkentrekkers

Vesper met Spinvis

Op zondag 18 juni is er om 16.30 uur een bijzondere vesper in de Lebuinuskerk, in de serie kunstvespers rond het thema ‘Hier sta ik’. Een vesper is een eenvoudige, meditatieve middagdienst met veel muziek.
In de kunstvespers wordt de dialoog gezocht tussen kunst en religie.

In deze vesper doet popmuzikant/liedjeszanger Spinvis mee, naast ds. Saar Hoogendijk.
Spinvis staat voor reizen, door de tijd, door het wonder – en wat is de bestemming?
Het klinkt naast de vraag in de bijbel: mens, waar ben je? We horen (en zingen!) een psalm.
Spinvis brengt ook mee organist Lucas Ordelman, celliste/zangeres Saartje van Camp en danseres Karin Lambrechtse.
De kerk is open om 16 uur. Iedereen is welkom. Een vrije gift maakt dit alles mogelijk.

Zondag 18 juni 2017
Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 42
Protestantse Gemeente Deventer

Er valt weer veel te zien en te horen in de Lebuinus.

In het kader van Reformatie 500, maar ook daarbuiten.

A.s. zondagmiddag bent u welkom bij de vrienden van de Lebuinus met een presentatie van het Lichtplan voor de kerk. Het kerkcafe op 28 mei gaat over ‘mevrouw Luther’. U kunt kijken naar bijzondere exposities: van Arent Weevers, van Rosemarijn Mulder en van Jeroen Diepenmaat (tijdens de Kerkennacht). U kunt genieten van concerten, o.a. Van Kirstin Gramlich met danser Makiko, en een bijzondere vesper met Spinvis op 18 juni. En een optreden van een Oegandees kinderkoor op 11 juni. Naast de vieringen die altijd de moeite waard zijn. Kortom: genoeg om de zondagsbrief en de Wervel in de gaten te houden.

Eind deze maand gaat de Lebuinuskerk twee nachten open. 21 en 28 april kunnen Deventenaren een nacht in de kerk doorbrengen, om rust te vinden of de stilte te ervaren. Dit gebeurt in het kader van de Maand van de Filosofie, die dit jaar draait om ‘rust’.

Vorig jaar brachten vijf singer-songwriters een nacht door in de Lebuinuskerk, op uitnodiging van Vondst (een experimenteel initiatief van de kerk). In samenwerking met de Deventer Maand van de Filosofie stelt Vondst opnieuw de deuren open, in twee nachten van vrijdag op zaterdag. Beide nachten is er ruimte voor 14 personen. Van middernacht tot zonsopgang kunnen zij de nacht in de kerk doorbrengen.

Individuele momenten worden afgewisseld met twee gezamenlijke uitwisselingen. Voor wie wil, zijn er ook vragen en teksten om te overwegen. De nacht wordt afgesloten met een stevig ontbijt en een bezoek aan de toren. Om de kosten van het ontbijt te dekken is er een entreeprijs van 5 euro.
Meer informatie en aanmelden via filosoferenindeventer.nl.
Aanvang: vrijdag 21 en 28 april 23:30, ingang aan de Kleine Poot 7.

Twee onderwerpen deze keer: terug- en vooruitkijkend.

Reformatieweekend
Afgelopen weekend was een enerverend weekend rond reformatie 500. Een indruk krijgt u via de fotogalerie met foto’s van Pieter Leeflang en de chronologische terugblik. Zie hiervoor de webpagina  www.pkn-deventer.nl/ref500/terugblik/

A.s. zondag Palmpasen en IJsselloop
De kinderen gaan a.s. zondag met een versierde Palmpasenstok  in optocht door de kerk achter de ezel aan. Bij de Russisch-Orthodoxe kerk worden de palmtakken gezegend en in de Broederenkerk horen ze het Bijbelverhaal.

Zondag is ook de IJsselloop. Houdt u rekening met drukte en diverse wegafsluitingen? Ook wordt er gecontroleerd door Stadstoezicht. Kom dus indien mogelijk lopend of op de fiets.